Juni 2024

Jaarrapportage 2023-2024 en eindrapportage

Terugblik op het convenant

At the end of each year, the Parties look back and try to identify lessons learned and bottlenecks that have arisen in implementing the obligations of the Agreement. Some areas for improvement include exercising collective due diligence and attracting new companies to the Agreement.

Een rondvraag onder deelnemende bedrijven leerde dat het convenant voor veel van hen heeft bijgedragen in het vergroten van bewustwording over ketenverantwoordelijkheid, due diligence risico’s in de keten en wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid.5 jaar Metaalconvenant: succesfactoren

De Due Diligence Roadshow training heeft bedrijven die deelnamen veel nieuwe inzichten en praktische handvatten gegeven. Bedrijven zien ook veel waarde in het opgebouwde netwerk van expertise en gelijkgestemden. Binnen dit netwerk is veel informatie en ervaring gedeeld, waaronder best practices en gemeenschappelijke uitdagingen op het gebied van due diligence.


Armin von Keitz, Manager Sustainable Development Tata Steel Nederland BV: “Met de samenwerking binnen het Metaalconvenant hebben wij hier samen iets heel unieks neergezet dat ook veel indruk maakt buiten Nederland.”


De verschillende tools en instrumenten die zijn ontwikkeld binnen het convenant hebben bedrijven geholpen hun due diligence-processen te structuren en te voldoen aan duurzaamheidsrichtlijnen of -standaarden. Het opzetten en verbeteren van de due diligence processen helpt bedrijven ook in het beantwoorden van klantvragen over duurzaamheid. Bedrijven die deelnamen aan collectieve projecten zien bovendien een grote meerwaarde van de multi-stakeholder samenwerking in de praktijk.Overzicht jaar 1 t/m 4

Doelstellingen en resultaten per thema